List of active policies

Name Type User consent
Uvjeti korištenja sustava Privacy policy Authenticated users

Summary

Uvjeti korištenja sustava za digitalno obrazovanje opisuju utjecaj kolaboracijskih funkcionalnosti sustava na privatnost vaših osobnih podataka.

Full policy

  • Na ovom sustavu za digitalno obrazovanje možete pristupiti e-kolegijima (e-tečajima, virtualnim učionicama) u koje ste upisani.
  • Kao jedna od najvažnijih mogućnosti elearning sustava, podrazumijeva se i kolaboracija među korisnicima te ju nije moguće isključiti. Kolaboracijski alati uključuju, ali nisu ograničeni na: razmjenu direktnih poruka s drugim korisnikom putem sobe za čavrljanje (chat room) i sustava poruka (messaging), kolaboraciju putem grupnih soba za čavrljanje (group chat), diskusijskih foruma, wiki stranica i slično. Upravo zato polaznici mogu unutar kolaboracijskih alata vidjeti imena i prezimena drugih polaznika, a kako bi ih mogli kontaktirati i tako upotpuniti proces učenja. Kolaboracijski alati su dio središnjeg dijela osnovne funkcionalnosti sustava, mogu se koristiti unutar bilo kojeg e-kolegija i neophodan su dio sustava.
  • U svojem profilu možete podesiti želite li da drugi korisnici mogu vidjeti i vašu email adresu. Administratori sustava, zbog potreba održavanja, mogu vidjeti sve vaše osobne podatke pohranjene u sustavu (najčešće su to ime, prezime, korisničko ime i email adresa).
  • Vašu zaporku za pristup sustavu ne može vidjeti nitko niti ju je moguće na bilo koji način pročitati u sustavu. U slučaju zaboravljene lozinke, možete zatražiti novu lozinku na adresi e-learning@algebra.hr. Nakon što zatražite novu lozinku, sustav će vam generirati i poslati novu privremenu lozinku koju ćete promijeniti pri prvoj sljedećoj prijavi na sustav.
  • Nakon što završite s korištenjem elearning sustava, još ćemo neko vrijeme zadržati vaše korisničke podatke za slučaj da u budućnosti poželite nastaviti koristiti elearning sustav, preuzeti potvrdu o odslušanoj edukaciji i slično. Korisnički računi se anonimiziraju 12 mjeseci nakon zadnje prijave korisnika na sustav pa nakon tog perioda više nije moguće koristiti vaše osobne podatke u sustavu niti ostale vaše podatke kao što su postignuti rezultati na elearning aktivnostima, potvrde o završenim edukacijama i slično.
  • Osim zajedničkom voditelju obrade Algebra grupe, podaci pohranjeni na ovom sustavu dostupni su i tvrtki Infomar d.o.o. isključivo u svrhu sistemskog održavanja poslužitelja. 
  • Detaljnu politiku privatnosti algebra grupe možete pročitati na adresi https://www.algebra.hr/o-algebri/politika-privatnosti-algebra/
  • Prihvaćanje ovih uvjeta je preduvjet za korištenje sustava za digitalno obrazovanje obzirom na prirodu pripadnog obrazovnog procesa tj. modela učenja i poučavanja putem digitalnog obrazovanja. U slučaju da imate pitanja ili vam je potrebno pojašnjenje, molimo da se obratite administratoru sustava na adresu e-learning@algebra.hr ili našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na adresu dpo@algebra.hr